Info/Offerte aanvraag Contactformulier
CONTACT
Telefoon        0541 - 200 100
E-mail        info@dumea-am.nl
Adres        Bornsestraat 24
         7597 NE Saasveld

algemeen nieuws

Terra Agribusiness blijft zichzelf als Dumea Milieu

Terra Agribusiness en Dumea Agro Advies gaan verder onder een andere naam: Dumea AM, met als onderdelen Dumea Milieu en Dumea Agro. 
Lees meer
milieu nieuws

Vacature: Veldwerker bodem

Wij zijn per direct op zoek naar een Veldwerker bodem, die voor ons veldwerkzaamheden kan verrichten in het kader van bodemonderzoek en partijkeuringen.
Lees meer
algemeen nieuws

Fijne feestdagen!

Het jaar zit er weer bijna op, de feestdagen staan voor de deur.
Het was een jaar waarin we veel verschillende bodem- en andere milieuonderzoeken hebben uitgevoerd.
Lees meer
milieu nieuws

Nieuwe ontwikkelingen PFAS

Per 29 november 2019 is het 'Tijdelijk handelingskader PFAS' geactualiseerd. 
Lees meer
milieu nieuws

Kennis over PFAS bijgespijkerd

Collega's Niek Hesselink en Joost Stevelink hebben een cursus over PFAS gevolgd. Doel was om meer te weten te komen over deze stoffengroep en de actuele ontwikkelingen. De cursus werd gegeven in het PFAS Expertisecentrum in Utrecht.
Lees meer
milieu nieuws

Analyse PFAS verplicht bij grond en bagger

Voor de analyse van grond en bagger volgens een BRL1000/AP04 partijkeuring, zijn een aantal eisen gewijzigd. Deze wijzigingen gelden voor een regeling waarin zogeheten PFAS-achtige stoffen zijn opgenomen, die recent zijn aangemerkt als zeer zorgwekkende stof.
Lees meer
milieu nieuws

Asbest in partijen grond

Partijkeuringen voor asbestonderzoek moeten tegenwoordig uitgevoerd worden op basis van gecombineerde normen en eisen.
Lees meer
maatwerk nieuws

Terra en Dumea gaan samenwerking aan

Terra Agribusiness BV grond- en gewasonderzoek te Ootmarsum en Dumea te Wijhe zijn een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam Dumea Agro Advies. 

ga naar www.dumea-agroadvies.nl voor het persbericht.

Het besluit van Terra en Dumea om te gaan samenwerken is een gevolg van de vele wijzigingen op het gebied van de laboratoria die actief zijn in grond- en gewasonderzoek. Door overnames zijn er veel minder partijen actief hetgeen ertoe geleid heeft dat Terra minder vrijheid had om hun eigen werkwijze te volgen en hun klanten naar eigen inzicht te bedienen. Door het gehele traject van monsterneming tot rapportage in eigen beheer uit te voeren verwacht Dumea Agro Advies een betere dienstverlening te kunnen bieden aan haar klanten.
Lees meer
milieu nieuws

Regelgeving uitgezeefde grond van groenafval, bermmaaisel en overig organisch materiaal

Door een wijziging in de wet Milieubeheer vallen bepaalde landbouwmaterialen niet meer onder de afvalstoffenregelgeving. Bepaalde groen soorten mogen niet zonder meer in de landbouw worden toegepast. Een oplossing hiervoor is het composteren van het materiaal. Aan deze organische resten bevattende grond zitten echter wel bepaalde eisen.
Lees meer
maatwerk nieuws

Winnaar beste kuil topmaiscompetitie bekend

De winnaar van de Topmaiscompetitie is bekend, Albert van de Veen. Albert, afkomstig uit Bergentheim (OV) koos voor een vroeg ras, vroeg te zaaien en vroeg te oogsten. Zo heeft hij op lage grond goede mais weten te oogsten.

Lees meer
maatwerk nieuws

Mest onderzoek

Nog maar even en dan gaat het weer gebeuren. De bemesting van uw (gras)land met mest van, veelal uw eigen bedrijf. Heeft u enig idee hoeveel verschil er zit in gehalten aan o.a. stikstof, fosfaat en kali? Er word vaak uitgegaan van gemiddelden maar hierin zit enorm veel spreiding. 


Lees meer
maatwerk nieuws

Bekendmaking winnaar Topmais 12 februari

De drie genomineerden voor de finale Topmais zijn bekend. Uit de drie finalisten zal op 12 februari de winnaar worden bekendgemaakt.
Lees meer
maatwerk nieuws

Grondmonsters voor Derogatie

Als u ook in 2015 weer derogatie wilt toepassen op uw bedrijf moet u aan een aantal voorwaarden voldoen waaronder de verplichting uw grond te bemonsteren. Ook als u fosfaatdifferentiatie wilt toepassen is het bemonsteren van de grond verplicht.

Lees meer
maatwerk nieuws

Heeft u een beste maïskuil dit jaar?

Wat is Topmais
Door de afschaffing van het melkquotum en het strenger wordende mestbeleid komt er bij melkveehouders meer nadruk op de kostprijs te liggen en is de wens groot om meer kwaliteitsvoer van eigen land te halen. Topma?s speelt hier op in met een competitie-element en met artikelen op Melkvee.nl en in Melkvee Magazine. Wie heeft de beste ma?skuil van het seizoen?
Lees meer
maatwerk nieuws

Kuil analyses

Na een uitzonderlijk vroeg voorjaar zitten de eerste sneden gras weer in de kuil. Ook dit jaar zal er veel verschil zitten in de kwaliteit van het ruwvoer.

Mede door de komst van de kringloopwijzer systematiek, is sturen op mineraleneffici├źntie nog belangrijker geworden. De BEX (Bedrijfsspecifieke Excretie) maakt onderdeel uit van de kringloopwijzer. Voor BEX deelnemende bedrijven is het verplicht om elke partij ruwvoer apart te laten bemonsteren. Klik hier om uw monstername opdracht aan ons door te geven. Wij zorgen er dan voor dat de monsternemer zo spoedig mogelijk bij u langs komt.
Lees meer
maatwerk nieuws

Grasland scheuren: denk aan scheurmonster!

Bent u van plan om grasland te scheuren? Vergeet dan niet een scheurmonster te laten nemen! Klik hier om uw monstername opdracht aan ons door te geven.

Het monster moet zo laat mogelijk voor bemesten genomen worden van het perceel. Dit om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de beschikbare stikstof.

Lees meer
maatwerk nieuws

Derogatie 2014-2017

Het is op dit nog niet zeker of Nederland voor de jaren 2014 - 2017 opnieuw derogatie krijgt.

Aanmelden voor het gebruik van derogatie in 2014 zal mogelijk zijn vanaf het moment dat het Nitraatcomit├ę in Brussel met het Nederlandse verzoek voor derogatie heeft ingestemd. Ook de voorwaarden voor derogatie, zoals het opstellen van het bemestingsplan en de daarvoor benodigde grondbemonstering zijn op dit moment (nog) niet van toepassing. Nadat is ingestemd met het verzoek voor derogatie zal een nieuwe datum worden vastgesteld voor het aanmelden, het opstellen van het bemestingsplan en de benodigde grondbemonstering.

Als u aan de voorwaarden voor derogatie voldoet mag u op uw bedrijf 250 kg stikstof uit graasdierenmest per hectare grasland en bouwland per jaar gebruiken. Normaal is dit 170 kg stikstof uit dierlijke mest per hectare per jaar.
Lees meer
maatwerk nieuws

Hoeveel bespaart u dit najaar op grond & gewasonderzoek?

Door de scherpe en heldere tarieven die door Terra Agribusiness gehanteerd worden,  kunt u veel geld besparen op grond en gewasonderzoek.
Klik hier voor een prijsvergelijking tussen Terra Agribusiness BV en BLGG.
Lees meer
maatwerk nieuws

Gemiddelden voorjaarskuilen 2013

Na een uitzonderlijk moeizaam voorjaar zitten de eerste sneden gras in de kuil. Door zeer koud en wisselvallig weer zit er waarschijnlijk veel verschil in de kwaliteit van het ruwvoer. Regen in het gemaaide gras in combinatie met weinig zon (relatief laag suikergehalte), brengt slechte conserveringsomstandigheden met zich mee.
De gemiddelden van de voorjaarskuilen van de eerste geanalyseerde monsters zijn bekend.
Lees meer
algemeen nieuws

Opening nieuw pand Terra Agribusiness BV

Op zaterdag 22 juni 2013 is de open dag van ons bedrijf en nieuw pand. Vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in ons bedrijf.

Bekijk hier de offici├źle uitnodiging
Lees meer
maatwerk nieuws

Nieuwe prijslijst online!

Vanaf vandaag is de nieuwe prijslijst online te downloaden.klik hier om rechtstreeks naar de nieuwe prijslijst te gaan.
Lees meer
maatwerk nieuws

Fosfaatdifferentiatie: Laat uw percelen bemonsteren voor 15 mei

Als u gebruik wilt maken van een hogere fosfaatgebruiksnorm op een perceel, dan bent u verplicht om dat perceel te laten bemonsteren en analyseren. Is de grond niet bemonsterd en geanalyseerd, dan moet u rekenen met de laagste fosfaatgebruiksnorm.
 
De monsters mogen op 15 mei 2013 niet ouder zijn dan 4 jaar. Controleer dus of uw monsters nog geldig zijn. Klik hier voor het doorgeven van uw monstername opdracht voor nieuwe percelen of verlopen grondmonsters.
Lees meer