Info/Offerte aanvraag Contactformulier
CONTACT
Telefoon        0541 - 200 100
E-mail        info@dumea-am.nl
Adres        Bornsestraat 24
         7597 NE Saasveld

maatwerk nieuws

Mest onderzoek

Nog maar even en dan gaat het weer gebeuren. De bemesting van uw (gras)land met mest van, veelal uw eigen bedrijf. Heeft u enig idee hoeveel verschil er zit in gehalten aan o.a. stikstof, fosfaat en kali? Er word vaak uitgegaan van gemiddelden maar hierin zit enorm veel spreiding. 


Wist u dat de K2O (kali) gehalten tot 30% naar boven of naar beneden kunnen afwijken van het gemiddelde van 5.5 kg per ton RDM? Oorzaak hiervan kan verschillend zijn, het ligt vooral in het feit van steeds verdergaande efficientie verhoging in de voerbenutting van uw vee. En het minder aanbieden van de elementen in het rantsoen. Het geldt dus niet alleen voor kali maar ook voor onder andere parameters als stikstof, fosfaat en magnesium.
Door steeds lagere mestnormen wordt het daarom steeds belangrijker om bij te bemesten met bepaalde kunstmeststoffen. Om dit te kunnen berekenen is een mestanalyse onmisbaar. Als men niet weet wat er in de eigen drijfmest zit, weet je niet hoeveel waardevolle voedingsstoffen je al hebt.
Men moet als veehouder tegen zulke laag mogelijke kosten zoveel mogelijk opbrengst halen. En daarvoor is een analyse onmisbaar!

Klik hier voor een overzicht van de verschillende analysepakketten.


klik hier om direct een monster aan te melden. 

terug naar nieuwsoverzicht